Plazmavágó berendezés | Fontos információ

A plazmavágó berendezés plazmavágása a termikus vágások családjába tartozik. Ez annyit tesz, hogy a vágandó résben a koncentrált plazma megolvasztja az alapanyagot, majd egy gázsugár kifújja. A plazmavágó berendezés plazmavágása esetén nincsenek kémiai reakciók. Többféle alapanyag esetén is tökéletesen alkalmazható.

A plazmavágó berendezés különböző fajtái között vannak kisebb, kézi berendezések. Azonban van sokkal nagyobb, ipari plazmavágó berendezés is. Ezek akár egy egész szobát elfoglalhatnak. Azokkal csak nagy üzemekben lehet leginkább találkozni.

Az üzemeltetőn és a megmunkálni kívánt anyagon múlik, hogy milyen gépet használnak.
A kézi plazmavágó berendezés általában kicsi, könnyű, éppen ezért hordozható kivitelű. Elsőszámú előnyük, hogy a vágás elvégzése nincs konkrét helyhez szabva. A plazmaív vágáshoz különböző formájú és kialakítású vágópisztolyt használhatnak.

A kézi plazmavágó berendezés általában aprólékos javításoknál használható. A nagy gépek nem bevethetőek. Sok fémmegmunkáló művész a plazmavágó berendezés segítségét veszi igénybe egy szobor vagy használati tárgy elkészítésénél. Az így elkészült dekorációk pedig bármely otthont vagy kertet egyedivé varázsol és szemet gyönyörködtető dísze lehet.

A gépi plazmavágó berendezés, mint már említésre került, sokkal nagyobb a kézi berendezéseknél. A gépi plazmavágó berendezés alkalmas gyengén, és erősen ötvözött acélok, színesfémek vágására.

A plazmavágó berendezés vágási folyamata intenzív füst és fémgőz keletkezéssel járhat. Eltávolítására általában elszívó berendezéseket használnak. A vágás víz alatti kivitelezésével is csökkenthető a káros anyagok környezetbe jutása. És nem mellesleg a zaj sem olyan nagy.
A gépi plazmavágó berendezés egyértelmű előnyei a következők: a jó vágási felületminőség, a nagy vágási sebesség. A keskeny vágási rés, a csekély deformáció és az univerzális alkalmazhatóság.

A plazmavágó berendezés gépi és kézi változatáról elmondtunk mindent szükséges információt. Nagyon sok dolgot lehetne még itt megemlíteni, de a legjobb, amit tehet, hogy felkeresi weboldalunkat vagy személyesen minket és minden Önben felmerülő kérdésére választ adunk.
A plazmavágó berendezés az egyik legjobb találmány az iparban. Egyszerűbbé és könnyebbé teszi a fémek megmunkálását.

Itt mindent megtudhat.