Zárnyitás – Ne nyúljon hozzá

A zárnyitás nem egy bonyolult folyamat gondolnánk. A betörőknek is egyszerűen megy. Pedig sehol sem tanítják számukra, mégis igen nagy tudásuk van ilyen területen.

A különbség a mi, zárlakatos szakmánk és a betörők eljárása között, hogy mi nem megkeseríteni szeretnénk az emberek életét, hanem könnyebbé tenni. Annyi zárnyitási technika van, ahány fajta zárat ismerünk. Mindegyik más módszert igényel. A szakemberek mindig úgy nyitják ki a zárat, hogy ne essen baja, és az ajtónak sem. A nem szakszerűen kinyitott zár mehet is a kukába, és rosszabbik esetben egy új ajtót is kell venni, mert az annyira megrongálódott.

Zárnyitásra nagyon sok okból lehet szüksége az embereknek. A kulcs elhagyása, a zár rongálása, vagy ha az elkopott kulcs bele törik a zárbetétbe. egyik sem kellemes dolog, mind bosszúságot okoz. Sokan próbálkoznak ilyenkor takarékossági szempontból otthoni praktikákkal. A legrosszabb dolog, amit tehetnek maguk ellen. Az esetek több, mint 50%-ban már akkor hívnak minket, amikor hozzá nyúltak a zárhoz. Ebben az esetben egy lakatos nem sokat tehet, mert a zárat még jobban elrontották. Ilyenkor csak az marad, hogy az egészet ki kell cserélni, a régi mehet a kukába. Az esélyt, hogy a régi újra használható legyen a tulajdonos eljátszotta.

Van egy nagyon fontos eset amit érdemes mindenkinek megjegyeznie. Ha valaki a nap folyamán elhagyta vagy ellopták a kulcsát, azonnal menjen haza. Ahogy észre veszi, hogy nincs meg a kulcs, haza kell menni. Megelőzve ezzel a kulccsal való betörést. A betörő, ha saját kulcsunkkal jut be a lakásba, még csak esély sincs rá, hogy bebizonyítsuk ott jártjukat. Akkor járunk jól, ha hamar észre vesszük és még nem történt meg a baj. Hazaérkezésünket követően azonnal hívjunk lakatost, aki lecseréli a zárakat. Higgyék el, tapasztalatból beszélünk. Sok ügyfelünk nem így járt el, és a kulcs elhagyását követően pár napra törtek be otthonába. Ő naiv volt, és azt gondolta, vele nem történhet meg a baj.

Figyeljen tehát mindenki oda a környezetére és a biztonságára, mert az minden pénzt megér.